Opetuksen uusia tuulia

Osallistuin eilen OUT-tapahtumaan Tampereen yliopistolla. ”Lelupäivän” aikana pääsi kokeilemaan uutta teknologiaa ja sai vihjeitä niiden käyttöön.

Monet teknologioista toisivat aivan oman mausteensa myös kansainvälisen yhteistyön kehittämiseen. Kumppaniluokkien opiskelijat nenäkkäin ison interaktiivisen taulun välityksellä keskustelemassa tai vaikka rakentamassa ajatuskarttoja jaetulla alustalla.

Monia juttuja voi tosin tehdä vähän vähemmälläkin tekniikalla. Yhteys maanrajojen ulkopuolelle onnistuu vaikka Skypellä ja dataprojektorilla ja ryhmäkeskusteluisssa mantereelta toiselle voisi käyttää Googlen Hangoutia, jossa voi jutella jopa 10 ihmistä yhtäaikaa ilmaiseksi.

Tekstejä ja grafiikkaesityksiä voi jakaa ja tuottaa yhdessä Google Drivella. Vastaavia mahdollisuuksia tarjoavat myös monet muut pilvipalveluiden tuottajat.

Iltapäivän luennoilla katsottiin tulevaisuuteen. Esityksessää Raisa Valtaoja listasi valllitsevia trendejä opetuksessa:

  • Tekniikka: pilvipalvelut, mobiilius
  • Teknologia: erikoistuminen, visuaalisuus, interaktiivisuus, sosiaalisuus
  • Oppimistilat: ajasta ja paikasta riippumatonta, yhteisöllistä, formaalin ja informaalin oppimisen integroituminen, yksityisestä asteittain avoimeen tilaan, fyysisestä tilasta virtuaaliseen tilaan, koulusta ulos ympäröivään maailmaan
  • Oppiminen : itsenäiset opiskelijat (eriyttäminen, ohjauksen vähentyminen, vertaisarviointi), kehittyvät oppimateriaalit (visuaalisuus, interaktiivisuus, pelinomaisuus, tukevat yhteisöllistä työtapaa), jaettu opettajuus (tiimit)

Kaikki nämä mahdollistavat myös kotikansainvälisyyden yhä syvemmän ja monipuolisemman  integroimiseen eri oppiaineiden opetukseen. Eikö? 🙂

Kategoria(t): Ajankohtaista, Tapahtumat Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s