Comenius vieraita Karpinlahden kyläkoulussa

Karpinlahden koulu sai vieraakseen opettajia Saksasta, Italiasta, Kyprokselta ja Maltalta. Tänä syksynä alkaneen Comenius-projektin nimi on “Let’s see our European patrimony together”.  Tavoitteena on, että opettajat ja oppilaat jakavat kokemuksia, oppivat toisiltaan ja saavat toisistaan ystäviä. Samalla tutustutaan kunkin maan Unescon maailmanperintökohteisiin. Näin opitaan arvostamaan ja suojelemaan oman ja muiden maiden kulttuuria.

Torstai-iltapäivänä pääsin minäkin mukaan. Silloin Oriveden yhteiskoulun tietokoneluokassa oli aikamoista säpinää. Comenius-projektin ensimmäisessä kokouksessa suunniteltiin tulevaa ja päätettiin käyttää blogia julkiseen tiedottamiseen ja tulosten levitykseen ja eTwinning-portaalin TwinSpacea oppilaitten väliseen keskusteluun ja chattailuun. Lisäksi perustettiin oppilaille oma suljettu blogi. Parikymmentä opettajaa teki tunnuksia ja kirjautui yhteisiin palveluihin. Karpinkoulun opettajat olivat jo valmistelleet asiaa, joten bloggailu saattoi alkaa heti.:)

Comenius-ohjelma mahdollistaa koko koulun kansainvälistymisen parin vuoden mittaisessa projektissa. On tärkeää, että alusta alkaen partnerikouluilla on käytössään työkalut oppilaitten ja opettajien verkossa tapahtuvaan yhteistyöhön. Näin kaikki pääsevät osallisiksi ja kansainvälisyyshanke rikastaa jokaisen oppilaan ja opettajan arkipäivää. Oriveden kaltaisella pienellä paikkakunnalla on lisäksi tapana, että kansainväliset vieraat käyvät eri kouluilla tuomassa tuulahduksen vierailta mailta. Hauskaa!

Kategoria(t): Tapahtumat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Comenius vieraita Karpinlahden kyläkoulussa

  1. mariaefl sanoo:

    Kuulostaa erinomaisesti suunnitellulta. Niinpä asetetut tavoitteet varmaan saavutetaankin.Verkkoyhteistyö on suunniteltu monipuoliseksi ja varmaan saavuttaa näin kaikki osallistujat. Blogi on mukavan näköinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s