Kansainvälisyyskasvatusta yhteistyössä UNICEFin kanssa

Hyvä tapa tuoda tuulahdus kansainvälisyyttä ja lisätä oppilaiden tietoisuutta maailman lapsista on tehdä yhteistyötä kansainvälisten järjestöjen kanssa. Monilla hyväntekeväisyysjärjestöillä on erilaisia kansainvälisyyskasvatusmateriaaleja ja suoria kontakteja eri maiden opettajiin ja opiskelijoihin.

UNICEF – lapsiystävällinen koulu

Koulussamme vieraili Jani Lydén kertomassa UNICEFin ”Schools for Africa” -kampanjasta, jonka tavoitteena on saada 8 miljoonaa lasta laadukkaan peruskoulutuksen piiriin. Yhdessätoista Afrikan köyhimmässä maassa rakennetaan kouluja, hankitaan välineitä, koulutetaan opettajia ja luodaan hyviä käytäntöjä. Hanke pohjaa UNICEFin lapsiystävällisen koulun konseptiin.

Koulumme on kerännyt Unicef-kävelyillä yli 7600 € Afrikan lasten kouluille. Sillä on saanut opiskeluvälineet vuodeksi yli 10 000 lapselle Malawissa tai käsienpesupisteen lähes 5500 koululaiselle Madagaskarissa. Unicef-kävely on hauska tapa viettää keväinen liikuntapäivä hyvän asian ja kansainvälisyyskasvatuksen tiimoilta.

Opettajat voivat tilata UNICEFilta myös globaalikasvatusmateriaalia ja aamunavauksia eri teemoista.

Kategoria(t): Kansainvälisyyskasvatus, Nettisivuja ja järjestöjä Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s