Kokeneet kansainvälistäjät verkostoitumassa

Mentoriverkoston seminaariYleissivistävän koulutuksen kansainvälisyyden asiantuntijat kokoontuivat verkostoitumaan ja samalla pohtimaan osaamisen jakamisen ja mentoroinnin mahdollisuuksia koulujen kansainvälistämisessä.

Mukana oli Opetushallituksen ja CIMOn edustajien lisäksi kuntien kv-päälliköitä, koordinaattoreita, rehtoreita ja opettajia eli koulujen kansainvälisyyden huippuosaajia monipuolisesti sekä hallinnosta että oppilaitoksista.
Seminaarissa nousi vahvasti esille kolme eri teemaa:

  1. Verkostoituminen – tarve osaamisen jatkuvaan päivittämiseen, hyvien käytänteiden jakamiseen, yhteistoiminnalliseen suunnitteluun ja kehittämistyöhön sekä uusien ideoiden työstämiseen online-verkostossa ja verkkokoulutuksissa.
  2. Seudullisten ja paikallisten kansainvälisyysstrategioiden ja kehittämissuunnitelmien laatiminen – erilaisten kokemusten ja ideoiden hyödyntäminen, eri elementtien työstäminen kansainvälisen toiminnan kehittämistä varten (esim. visio, kehittämiskohteet, sidosryhmäyhteistyö, tulosten dokumentointi ja arviointi, jne.) Strategioiden pohjalta käynnistetään seudullinen kv-koulutus, tuki ja verkostoituminen.
  3. Opetussuunnitelmatyö – kansainvälisyyden eri tasojen ja kansainvälisen yhteistyön integroiminen opetussuunnitelmaan yleisen osan lisäksi myös eri oppiaineisiin ja eri ikäryhmien opetukseen siten, että kansainvälisyys tulee osaksi koulujen arkipäivää. Kansainvälisyys voidaan nähdä oppimisen eettisenä lähtökohtana, yhteistoiminnallisen oppimisen muotona, tärkeänä oppimisympäristönä sekä tulevaisuuden koulun keskeisenä ulottuvuutena, johon kaikilla opiskelijoilla on oikeus.

Ideointi ja ajatusten vaihto alkoi seminaarin lopussa järjestetyssä suunnittelukokouksessa ja jatkuu yhteisellä keskustelualueella ja kerran kuussa järjestettävissä webinaareissa kevään ja ensi syksyn aikana. Tavoitteena on seudullisen kehittämistyön ja kv-verkostojen käynnistäminen tämän vuoden aikana eri puolilla Suomea. Huikeaa!

Lisää seminaarin ohjelmasta blogin mentoriverkostosivulla ja POLKKA-sivustolla.

Mentoriverkoston seminaari

Kategoria(t): Koulutus Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s