Porissa kasvatetaan maailmankansalaisia

pori-01Reilut 50 opettajaa Porista ja Ulvilasta kokoontui maanantaina juhlistamaan koulujen yhteisen Meillä ja maailmalla -suunnitelman julkistamista. Ryhmä innostuneita ja asiantuntevia rehtoreita ja opettajia oli reilun vuoden ajan sparrannut toisiaan ja ideoinut kokonaan uudenlaisen kansainvälisyyssuunnitelman, jonka lähtökohtana on opettajien ja oppilaiden kasvaminen maailmankansalaisuuteen yhdessä pohtimalla, keskustelemalla, tekemällä, oppimalla ja vaikuttamalla.

pori-03Meillä ja maailmalla -suunnitelman ytimessä on talo, joka toivottaa kaikki tervetulleiksi. Kivijalkana ovat arvot, toimintakulttuuri ja opetussuunnitelma, kattona maailmankansalaisuus asenteina uskalluksena ja ymmärryksenä. Ja siinä välissä kuusi isoa ikkunaa, jotka johdattelevat osallisuuteen, kriittiseen ja eettiseen pohdintaan, rohkeaan vuorovaikutukseen ja vastuullisuuteen.

pori-11Meillä ja maailmalla -suunnitelma ei anna valmiita vastauksia. Se koostuu kysymyksistä ja valinnoista, joihin voi vastata omalla tavallaan osallistumalla. Suunnitelman ytimessä on yhdessä tekeminen ja osallistuminen. Porilaiset koululaiset alakouluikäisistä lukiolaisiin suunnittelivat maailmankansalaisuuspelejä, joita voi nyt lainata oppitunneille. Italiassa lapsuutensa viettänyt 15-vuotias Davide teki itsensä näköisen videon omasta elämästään, perheestään ja ystävistään.

pori-13Meillä ja maailmalla -kotisivut tuovat porilaisen kv-osaamisen ja yhteiset kokemukset kaikkien ulottuville. Yammerissa rakennetaan keskustelevaa verkostoa opettajien yhteistyön tukemiseksi ja opetellaan jakamisen kulttuuria. Yhteistyökumppanit Maailmankoulu ja Satakunnan monikulttuurisuusyhdistys tarjoavat ajatuksia herättäviä ja aktivoivia oppimateriaaleja ja ideoita. Kevään aikana järjestetään vielä vapaamuotoinen Globaalikahvila ja eTwinning-työpaja.

Meillä ja maailmalla ei ole paperia vaan tekemistä. Meillä ja maailmalla foorumissa ilmassa leijui tekemisen ilo ja palo.

pori-17

Kategoria(t): Kansainvälisyyssuunnitelma Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s